Levend Bloed Analyse

Levend Bloed Analyse

Door middel van een vingerprikje wordt een druppel bloed op een dekglaasje aangebracht en onder een microscoop gelegd. In het bloed kunnen verstoringen worden opgespoord die bij een standaard bloedonderzoek niet aan het licht komen. Klassieke bloedonderzoeken richten zich op andere (specifieke) aspecten, waardoor Levend Bloed Analyse een mooie aanvulling kan zijn op het klassieke bloedonderzoek, vooral bij onbegrepen (chronische) klachten. Het bloed kan al in een vroeg stadium de gezondheidsstatus weergeven.

Door er vroeg bij te zijn voorkom je dat klachten verergeren of zelfs chronisch worden.

Elementen in het bloed

Bij Levend bloed Analyse wordt gekeken naar de kwaliteit van verschillende elementen van het bloed volgends de methode van Prof. Dr. Günther Einderlein. In het bloed kunnen we vaststellen of er elementen aanwezig zijn die daar niet in thuis horen, zoals micro-organismen en de mogelijke gevolgen van een schimmelinfectie. Wat je nog meer kunt waarnemen is de activiteit van de witte bloedcellen (immuunsysteem), de vorm van de rode bloedcellen, fibrinedraden, eiwitstoringen, vrije radicaal activiteit en afvalstoffen.  Zo kijk ik bijvoorbeeld naar de vorm van de rode bloedcellen, wat mij wat vertelt over de werking van organen zoals de lever en de milt. Ook kan ik zo ontdekken of er mogelijke tekorten zijn aan vitamines, mineralen, aminozuren en/of vetzuren.

Chronische klachten

Verstoringen die ik aantref, kunnen leiden tot allerlei (chronische) klachten (zoals chronische vermoeidheid, darmproblemen, ontstekingen en detoxificatie problemen).

Bij Praktijk Altena wordt gebruik gemaakt van een donkerveld microscoop die gekoppeld is aan een groot scherm. Zo kunt u mee kijken en uitleg krijgen over mijn waarnemingen in uw bloedbeeld.

× Hoe kan ik je helpen?